Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01

KulturCrew (elever som arrangører)

Inspireret af en ordning fra Norge, hvor elever er værter ved kulturelle arrangementer på skolen, har Teatercentrum i samarbejde med LMS og Dansehallerne udarbejdet konceptet KulturCrew (lanceret under navnet 'Elever som arrangører'), der handler om elevinddragelse ved afvikling af de kulturelle arrangementer på skolen.

Hovedformålet er at give eleverne kompetencer, ansvar og ejerskab, der udvikler dem både som rammesættere ved kulturelle arrangementer, kulturambassadører og som hele mennesker.

Et KulturCrew består typisk af en gruppe på 8-12 elever. I forbindelse med at f.eks. et teater kommer på besøg, varetager de forskellige opgaver. Eksempler på disse opgaver kunne være:

  • Værter: Tager imod skuespillerne og byder velkommen.
  • PR & Marketing: Gør opmærksom på, at der kommer teater på skolen ved at hænge plakater op, skrive på skole-intra, til lokalavisen mv. og efterfølgende anmelder gruppen evt. også forestillingen.
  • Teknik og scenearbejde: Hjælper med at bære scenografi ind og ud i forbindelse med forestillingen og går til hånde, hvis der er behov for det.
  • Indkøbere: På nogle skoler er man gået skridtet videre, og her vælger eller indstiller KulturCrewet det kommende års forestillinger, skolekoncerter m.v.

Det første KulturCrew startede i 2010 i Kalundborg. De har lavet en lille film om at være KulturCrew. KulturCrew findes i 2015 på 100 skoler fordelt på 20 kommuner over hele landet.

KulturCrew har sin egen hjemmeside, hvor der ligger bl.a. billeder og andet inspirerende materiale, f.eks. KulturCrew-bloggen. Kom videre til hjemmesiden via nedenstående link:

KULTURCREW - HJEMMESIDE

Hvis du er interesseret i at høre mere om KulturCrew eller afprøve det på din skole, er du velkommen til at kontakte Teatercentrum.

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte...

Pernille Welent Sørensen
Koordinator for formidlere
ps@teatercentrum.dk
Telefon: 40 75 69 04