Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01

Kulturpakke-ordningen

Kulturpakker er et partnerskab mellem kommunen og de tre nationale kompetencecentre Teatercentrum, Dansehallerne og Levende Musik i Skolen.

Samarbejdet sigter mod at give alle skolebørn mulighed for at møde professionel kunst: skolekoncerter, teaterforestillinger, danseforestillinger og workshops.

En kulturpakke er en kunstordning lidt i stil med skolens mælke- eller frugtordning. I stedet for 1 stk. frugt eller ¼ mælk om dagen – er det 3 stk. kunst om året pr. elev. Alle skolebørn i Kulturpakke-kommunen fra 0.-10.klasse får Kulturpakker med en skolekoncert, en teaterforestilling og en danseforestilling/workshop om året.

Visionen er, at skabe en enkel struktur hvor så mange børn som muligt oplever et varieret udbud af kunstneriske oplevelser, og ambitionen er på sigt, at indlemme flere kunstarter og at Kulturpakker med tiden udbredes til alle kommuner i Danmark.

Nu foreligger evalueringsrapporten "Kultur på et sølvfad" om projektets første år. Download rapporten "Kultur på et sølvfad" her.

Læs en baggrundsartikel om rapporten på Teateravisen.dk

Eller se mere på projektets hjemmeside www.kulturpakker.dk

Du er naturligvis altid velkommen til at kontakte os for mere information.

Flere oplysninger

Levende Musik i Skolen
(Gitte Abildtrup, 28 93 15 25)
www.lms.dk

Dansehallerne
(Ulla Gad, 86 19 78 96)
www.dansehallerne.dk

Teatercentrum
(Henrik Køhler, 35 30 44 00)
www.teatercentrum.dk

Kulturpakker
www.kulturpakker.dk

Sagt om Kulturpakker

"Elevernes oplevelser ude i teatrene, koncertsalene eller ved dansearrangementerne bobler af en virkelighed, hvor tid og rum kan bøjes uafhængigt af naturlovene. Det gør indtryk!

Kulturpakker giver vigtige tilskuds-
vitaminer til grundlaget for et godt liv for vore elever langt ind i det 21. århundrede."

Skolechef Karl Erik Olesen, Haderslev Kommune