Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01

Når I besøger teatret

Når I besøger et teater, er de forhold omkring de voksnes ageren under forestillingen, som er skitseret i forrige afsnit ”Et teater kommer på besøg…”, også gældende. Den store forskel er, at det nu er jer, der træder ind i teatrets rum.

Nogle børn er ikke vant til at gå i teatret, og det kan være nødvendigt at forberede dem på at skulle sidde i et teaterrum – rummet kan være mørkt, man klapper, når forestillingen er slut, man husker at slukke mobiltelefonen, og man spiser ikke slik.

Spørgsmålet om, i hvor høj grad man skal forberede børnene på den forestilling, de skal se, kan som nævnt diskuteres, men afhængig af aldersgruppe og sammenhæng kan det være en god idé at tale med børnene om dagens praktiske forløb.

Det praktiske

  • Billethåndtering. Du skal huske at sikre dig aftaler omkring betaling af billetter, inden det eventuelt er dine kolleger, der står og skal afhente dem umiddelbart før en forestilling.
  • Ankomst til teatret. Det er en god idé at have overvejet ankomst- og afgangstidspunkt. Teatret, I skal besøge, har helt sikkert noget der hedder ”At ankomme i god teatertid”. Det kan være alt fra 30 minutter til 10 minutter før forestillingens start, så spørg teatret – og husk på, hvor lang tid det tager at få 14 børn ud af flyverdragten og på toilettet. Ring til teatret, hvis I bliver forsinkede. Ring også, hvis I bliver forhindrede i at bruge jeres billetter, så der ikke sidder en sal fuld af børn og venter forgæves på jer.
  • Orientering af kolleger. Sidst men ikke mindst, så hjælp dine travle kolleger med at holde overblik over, hvornår de skal ledsage nogle børn i teatret. Nogle billetkøb sker jo måneder før selve teaterturen… og en glemt teatertur er ærgerlig!