Nørregade 26, 1. sal
1165 København K
Danmark
Tlf 35 30 44 00
Fax 35 30 44 01

Teateroplevelser - at skabe samtalerum med børn og unge

- Luk øjnene og genkald dig følgende: Gå ind i teatret (nu i tanken) og find din plads – husk på alle de indtryk du fik, lugte, lyde, stemninger…

Dette er et lille udpluk fra øvelser i ”Teateroplevelser - at skabe samtalerum med børn og unge”. Konceptet består af forskellige konkrete øvelser, der giver børn og unge en mulighed for at sætte ord og billeder på deres teateroplevelser.

Der er lavet to workshops forløb; et for 0.- 4. klasse og et for 5. -10. klasse. Begge forløb er beskrevet i folderen som kan hentes her.

”Vi plejer ikke at tale så meget om teatret bagefter, måske lige når vi går ud fra forestillingen. Så spørger ens lærer ”Hvad synes du, det handlede om?” eller ”Kunne du lide det?” Her har vi tænkt på teater på en helt anden måde, det var på en måde som en rejse.”
(Elev fra 8. klasse)
.

Gennem en anerkendende tilgang sættes børnenes egne oplevelser i centrum. Ved at stille spørgsmål, vi ikke kender svaret på i forvejen, skabes der rum til at gå på opdagelse i hinandens erfaringer. Det åbner for en kompleks forståelse af teateroplevelsen og for, at det enkelte barn får mulighed for at reflektere over sig selv i mødet med verden.

”Teateroplevelser – at skabe samtalerum med børn og unge” er udviklet af Scenekunstnetværket i Region Midtjylland, Randers EgnsTeater og Teatercentrum i forbindelse med Festival 2011 og Randers kommunes projekt ”Børn i Centrum”.

Ønsker du at vide mere se evt. Scenekunstnetværkets hjemmeside

Spørgsmål?

Hvis du har spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte:

Pernille Welent Sørensen
Konsulent
ps@teatercentrum.dk
Telefon: 40 75 69 04


MATERIALER TIL DOWNLOAD:
Brochure om 'teateroplevelser'
Edderkoppediagram
Arbejdsark